Одержувачів субсидій чекають перевірки

Поділитися:

За даними Міністерства фінансів України, інформація про субсидіантах тепер буде завантажуватися на спеціальну платформу ще на етапі подачі і перевірки документів. Маючи доступ до різних реєстрів, платформа буде видавати необхідну інформацію соцпрацівників, які в підсумку будуть приймати остаточне рішення про видачу субсидії.

«З 1 січня ми запустимо превентивну верифікацію – це унеможливить ще на етапі призначення допомоги призначити допомогу людям, які вже десь мають таку допомогу», – заявили у відомстві.

Фахівці Мінфіну не повідомляють, скільки українців позбавлятися субсидій після перевірок. Відомо, що так в уряді хочуть знизити витрати на виплату державної допомоги, і перенаправити ці кошти громадянам, які потребують фінансової допомоги.

Нагадаємо, що в Україні почали масові перевірки субсидіантів. Аналізують по кожному підприємству, яке надає послуги – як платить пільговик за комуналку. На всій території країни вже діє постанова Кабінету міністрів №373, яким регламентовано процес анулювання субсидій.

Суть постанови в тому, що субсидії повинні бути анульовані тим одержувачам, які не звертають увагу на своєчасну оплату і доводять ситуацію до появи боргів по комуналці. Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко прояснив все і розповів про те, що на даний час існує дві форми субсидій – готівкова та безготівкова.

Раніше повідомлялося, що Міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі одного з українських телеканалів повідомив про те, що заплановано підвищення рівня акцизів на алкоголь і тютюнові вироби в Україні. Також він нагадав, що в останній раз це було зроблено близько трьох років тому, а сьогодні, якщо не провести підвищення, бюджет держави щорічно втрачає близько 3 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу