Одержувачів держвиплат перевірятимуть в реальному часі

Поділитися:

У прес-службі Міністерства фінансів України заявили, що у відомстві була створена інформаційно-аналітична платформа верифікації державних виплат. Відомо, що нова база об’єднує в собі інформацію з багатьох джерел.

Як заявляють експерти, персональні дані на платформі “надійно захищені від зовнішнього втручання”.

“Архітектура інформаційно-аналітичної платформи, побудована на базі сучасних технологій, може забезпечити одночасну обробку 3500 запитів на перевірку інформації, що дозволяє використовувати це програмне рішення держорганами при призначенні виплати і значно скорочувати час, необхідний для прийняття рішень про виплати”, – зазначають у відомстві .

Крім цього, Мінфін також розробив механізм надання доступу до платформи органів, які здійснюють державні виплати.

Нагадаємо, що розробники прототипів безкоштовного фіскального додатку програмного Реєстратора розрахункових операцій (РРО) продемонстрували в Мінфіні технічні аспекти роботи програмного додатку «РРО в смартфоні» і відповіли на питання бізнесу. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

У найближчі тижні прототип «РРО в смартфоні» стане доступний для масового тестування. Буде оприлюднено інструкція та відео по використанню програмного РРО.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України має намір реструктурувати борги Фонду гарантування вкладів. До такого рішення український уряд прийшло в рамках засідання Ради фінансової стабільності від 2 вересня.

Вказується, що в діалозі також брали участь фахівці НБУ. Головною темою засідання стало питання відновлення платоспроможності Фонду гарантування вкладів фізосіб. За підсумками наради було схвалено цілий ряд механізмів реструктуризації боргів відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу