НКРЕКП спростить для тепловиків процедуру зміни постачальника газу

Поділитися:

Нацкомісія з держрегулювання у сферах енергетики та комунпослуг заявила про плани спростити для підприємств теплокомуненерго підписання договорів із новими постачальниками природного газу. Проєкт змін до Правил поставки “блакитного палива” розглянуть 26 травня.

За інформацією пресслужби НКРЕКП, пропонують дозволити зміну газопостачальника для непобутових споживачів шляхом письмового дозволу чинного постачальника газу на його перехід до нового. Тоді як нині, щоб змінити газопостачальника необхідна довідка або акт звірення взаєморозрахунків щодо відсутності протермінованого боргу за паливо перед чинним постачальником природного газу.

Регулятор зауважує, що споживач несе обов’язок з виконання своїх фінансових зобов’язань перед чинним постачальником щодо повного розрахунку за вже спожитий газ.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оголосила про рішення, прийняте стосовно порядку сертифікації «Укренерго». В цьому випадку компанія буде проходити сертифікацію за системою ISO (independent system operator), тоді як раніше йшлося про іншу систему — OU (ownership unbundling).

Раніше повідомлялося, що «Укренерго» став незалежним оператором системи передачі електроенергії. Відомо, що це одна з умов для інтеграції української енергосистеми до європейської мережі системних операторів передачі електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу