Національний банк скоротив купівлю валюти на міжбанку до мінімуму

Поділитися:

Протягом тижня з 31 серпня по 4 вересня Національний банк України купив на міжбанківському валютному ринку 11,5 млн доларів. Це в 5,9 раза менше, ніж тижнем раніше, коли НБУ купив 68 млн доларів. Таку інформацію оприлюднили на сайті НБУ.

Відомо, що Нацбанк не продавав валюту, а все інтервенції з купівлі валюти проходили за єдиним курсом.

При цьому з січня 2020 року Національний банк України поповнив резерви на 4,49 млрд доларів з січня 2020 року Національний банк України поповнив резерви на 4,49 млрд доларів, а продав 3,29 млрд доларів.

Нагадаємо, що в НБУ розповіли про те, що найближчим часом очікують на приїзд місії Міжнародного валютного фонду. Довгий час було незрозуміло, коли ж місія запланує візит до Києва, але зараз в цьому питанні намітилися терміни.

Кредит в Україні розраховують отримати ще до кінця поточного року. Таку інформацію підтвердив на брифінгу глава Нацбанку Кирило Шевченко.

Раніше повідомлялося, що в Нацбанку України було прийнято рішення не змінювати облікову ставку – вона залишиться такою ж, як і була – 6%. Глава НБУ Кирило Шевченко на брифінгу наголосив, що таким чином регулятор залишає в дії м’яку монетарну політику.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу