Нацбанку сподобалася ідея з цифровою гривнею

Поділитися:

У Національному банку України позитивно поставилися до можливості випуску так званих цифрових грошей, які будуть еквівалентом звичних гривень. Про це розповів очільник НБУ, додавши, що такі гроші можуть стати рівноцінними з паперовими та металевими — фіатними*.

Станом на зараз відомо, що асоціація Libra оголосила про свої плани стосовно випуску цифрової валюти вже на початку січня 2021 року. Натомість у НБУ тематику цифрових грошей досліджують не перший рік, а перші внесення змін до законодавства з цієї теми відбулися ще у 2016-му році.

На даний час у НБУ розробляють можливі варіанти використання так званих е-гривень, беручи до уваги не тільки фінансовий ринок України, але й досвід світових держав, які вже втілили подібні проекти у життя.

Раніше повідомлялося про те, що в НБУ назвали найпопулярніші в Україні банкноти і монети. Після аналізу стало зрозуміло, що найбільш популярними є 200-гривневі купюри, а серед монет лідером є 10 копійок. Також відомо, що за станом на 1.10.2020 року на кожного громадянина України припадає 71 купюра і трохи більше ніж 185 монет (оборотних, розмінних).

Також ми писали, що українці неохоче вкладають гроші в майбутні квартири.

*Фіатні гроші (англійською fiat currency), також декретні, приказні, фідуціарні гроші — тип грошей або ж валюти, цінність яких походить не від власної вартості або гарантії обміну на золото або іншу валюту, а від державного наказу використання їх як засобу платежу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу