Нацбанк звинуватив аграріїв в падінні економіки

Поділитися:

У вересні поточного року показники в базових галузях економіки України помітно просіли. За оцінками експертів падіння виробництва збільшилася більш ніж в 4 рази. Згідно зі статистикою, найгірші показники зафіксовані в сегменті сільського господарства країни.

Так, падіння ІВБГ (індексу виробництва базових галузей) було відзначено до 6,8% г/г — це в 4,3 рази більше, якщо порівнювати з серпнем поточного року (до 1,6% г / г). Серед усіх галузей оцінювалися в першу чергу базові — це промисловість і будівництво, транспорт і торгівля, а також сільське господарство. Багато в чому свою роль зіграла коронакриза, а в сільському господарстві проблеми були пов’язані з урожаєм кукурудзи, яка традиційно вважається однією з головних культур.

Аграрії почали збір кукурудзи та олійних культур пізніше стандартних термінів, а через це зменшилися і показники врожаїв. Також за рахунок цього знизилися показники в транспортній сфері.

Раніше повідомлялося, що аграрії застрахували всього 1 млн га посівів. Експерти говорять про низький рівень довіри, який обумовлений як негативним досвідом самих аграріїв, так і прикладами в інших країнах. Проте є тенденція до помітного зростання і розширення таких програм в Індії та Китаї, країнах Західної Європи та Південної Азії.

Також ми писали про те, що аграрії поскаржилися на врожай кукурудзи. Одна з успішних областей по кукурудзі в сезоні 2020 року — Полтавщина, тут кукурудзу висадили на 666 тисячах гектарів. Урожай уже прибраний зі 123 тисяч гектарів, це 19% від усієї кількості.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу