Невелике зниження ціни на продукти харчування анонсував Нацбанк України. В економічному огляді тижні від фахівців НБУ йдеться про те, що на 0,1% подешевшали овочі та м’ясо.
“Протягом тижня ціни на продукти харчування в середньому помірно знизилися (-0,1%). Дешевшали овочі та м’ясопродукти. Однак динаміка цін відрізнялася в різних містах. Зокрема, вартість плодоовочевої продукції знижувалася швидше в південних регіонах”, – йдеться в повідомленні .
З 5 по 11 червня ціни на хліб залишилися колишніми, а ось молочна продукція подешевшала на 0,1-0,2%. Також спостерігається зниження ціни на яйця.
Фрукти подорожчали на 2,2%, а шоколад і вироби з нього подорожчали на 0,5%. Також зростання ціни на 2% відзначається в категорії товарів для підтримки чистоти.
Нагадаємо, що за даними Державної служби статистики, в порівнянні з травнем 2019 року, в травні 2020 року подешевшали практично всі овочі «борщового набору». Винятком стала тільки ціна на картоплю, яка виросла на 8,5% (15,27грн / кг).
Раніше повідомлялося, що через пандемію коронавируса всі зусилля влади Венесуели привести в стан стабільності ціни і протистояти інфляції зійшли нанівець. У країні катастрофічно не вистачає палива, а курс національної валюти країни – болівара стрімко падає.