Нацбанк вимагає «білих» зарплат

Поділитися:

На сьогоднішній день середня транзакція в терміналі самообслуговування в Україні становить трохи більше 830 гривень.

Разом з тим статистика говорить, що 96% всіх транзакцій в терміналах, це транзакції на суму менше п’яти тисяч гривень.

Про це в середу, 27 травня, повідомила під час онлайн-обговорення «Чи здатна Україна зупинити відмивання грошей?», Заявила перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова.

За її словами, решта 4%, це поповнення карткових рахунків в якості заробітної плати в конвертах. Тому такі норми. Тому треба всім звикнути до того, що треба платити всім зарплату “білу”, сплачувати державі податки і не говорити про соціальну напругу там, де його немає, – зазначає Рожкова.

Вона також нагадала, що відповідно до закону, перехідний період триватиме до кінця року. За цей час термінали самообслуговування повинні обладнати зчитувачами інформації, яка допоможе ідентифікувати користувача-відправника коштів.

Ця норми закону не зачіпають велику частину громадян. А тим, хто намагався використовувати термінали в якості “анонімних рахунків”, слід перебудувати роботу свого бізнесу, – пояснили Рожкова.

Нагадаємо, за словами ріжкової новий закон про фінансовий моніторинг, який вступить в силу 28 квітня і змінює порядок ідентифікації при проведенні фінансових операцій.

Для 95% банківських клієнтів ці зміни не ускладнять життя, а скоріше спростять, оскільки всі клієнти банків вже ідентифіковані, вже одного разу були у відділенні, заповнювали анкету і надавали ксерокопії своїх документів, тому їх ідентифікація проведена, – пояснила вона.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу