Нацбанк розрахував збитки для економіки на випадок локдауна

Поділитися:

Введення нових карантинних обмежень – це суттєвий ризик, вважають у Національному банку України. В НБУ зазначили, що економіка України втратить від 0,4 до 0,6 п.п. зростання ВВП, в залежності від формату обмежень.

«Не дивлячись на те, що на сьогодні робочі процеси повертаються в офлайн, темпи вакцинації підвищуються, ризики введення нового локдауна через поширення нових штамів вірусу залишаються вагомими», — зазначив глава НБУ.

Нагадаємо, в ОЕСР (Організації економічного співробітництва і розвитку) знизили прогноз зростання світової економіки на поточний рік: 5,7% проти 5,8%, які прогнозували раніше. При цьому на 2022 рік прогноз зростання світового ВВП поліпшили — з 4,4 до 4,5%. Пандемія коронавірусу внесла свої корективи, проте в цілому експерти дивляться на ситуацію з оптимізмом.

Водночас в Україні валовий внутрішній продукт в другому кварталі цього року зріс на 5,7%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Номінальний ВВП за вказаний період становив 1 трильйон 169 мільярдів гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу