Нацбанк помножив золотовалютні резерви

Поділитися:

В червні місяці рівень золотовалютних резервів України збільшився відразу на 3 млрд доларів і в цілому перевищив позначку в 28,5 млрд доларів, що повністю дискредитує всі чутки про можливий дефолт. Про це свідчать дані НБУ.

Незважаючи на те, що саме рівень золотовалютного резерву визначає економіку і потужність тієї чи іншої держави, в Україні, незважаючи на паніку серед експертів, загрози дефолту немає.

Повідомляється, що в останній раз така позитивна динаміка фіксувалася на полях держави приблизно вісім років тому, в період 2012 року.

Також вказується, що за станом на червень місяць, Україна витратила на погашення за державним боргом приблизно 1,19 млрд гривень.

Проте, пандемія коронавірусу трохи уповільнила процес накопичення ЗВР в українських запасах, однак найкритичніший пік ситуації Україна вже успішно пройшла і не сильно втратила в своїх можливостях.

Нагадаємо, що Національний банк України активно поповнює золотовалютні резерви країни: вже до кінця поточного року рівень резервів може перевищити річний план, який раніше озвучував відомство.

17 червня 2020 року, комітет Верховної Ради (ВР) з фінансової, податкової та митної політики схвалив постанову про доповідь глави НБУ про діяльність банківського регулятора.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу