Нацбанк обмежив роботу з готівкою

Поділитися:

В Україні обмежують роботу з готівкою, тобто поповнювати картку або переводити гроші стане складніше, якщо людина не пройде підтвердження. Разом з тим, після верифікації максимальна сума поповнення буде вище.

Як пояснили в Національному банку України, такі заходи вводяться для того, щоб не було відмивання грошей, зупинилося фінансування тероризму на території України та інших країн.

Нові правила НБУ прийняли всі банки і ввели відповідні обмеження. Якщо раніше можна було безперешкодно переводити 15 тисяч гривень, то зараз сума значно скоротилася – до 5 тисяч гривень.

Підтвердити свою особистість можна буде шляхом введення номера карти банку, на який перекладається сума грошей, або шляхом введення її номера, за запитом терміналу.

Щоб знизити рівень незручності, було прийнято рішення збільшити ліміт. Раніше він був 149 тисяч гривень, а зараз його збільшили майже в три рази. Тобто, якщо клієнт пройде верифікацію, він зможе поповнити рахунок на 400 тисяч гривень одним платежем.

Як повідомлялося раніше, обсяг готівки в обігу поза банківською системою України за квітень значно збільшився, якщо порівнювати з березнем поточного року. Обсяг виріс на 7,3 відсотка – до 417,73 мільярда гривень.

У НБУ пояснили, з початку 2020 року об`єм готівки в українській державі поза банками зріс на 8,7%.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила