«Нафтогазбезпека» купує програмне забезпечення за 144 млн гривень

Поділитися:

Закупівля на 144 мільйони гривень — і без тендеру. Дочірнє підприємство «Нафтогазу» — «Нафтогазбезпека» — уклало 4 угоди про купівлю програмного забезпечення. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

При цьому, процедуру затвердили без відкритих торгів із поясненням, що «Нафтогазбезпека» не є замовником в розумінні закону «Про державні закупівлі». Зауважимо, що дочірнє підприємство «Нафтогазбезпека» очолює Юрій Чернега. Це — перший заступник директора з безпеки «Укртранснафти». Крім того, він очолює Корпоративний фонд цього ж підприємства.

Раніше повідомлялося, що «Нафтогаз» змінює систему закупівель. Зокрема впроваджується уніфікована система управління ланцюгами постачання Supply Chain Management (SCM). Також використовуються механізми категорійного управління, розроблені спільно з представниками консалтингової компанії KPMG.

Також ми писали й про те, що «Нафтогаз» закупив хмарні сервіси за схемами. Відомо, що замовник на три роки закупив послуги з користування хмарною інфраструктурою. У тому числі: доступ до оперативної пам’яті об’ємом 3,8 тис. гігабайт, доступ до жорстких дисків на 200 терабайт, доступ до інтернету на швидкості 1,5 гігабіт / секунду, 5 зовнішніх IP-адрес і 4 канали передачі даних тощо.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила