«Нафтогаз» виграв суд у ДТЕК

Поділитися:

Господарський суд Донецької області задовольнив позов «Нафтогазу» до «ДТЕК Східенерго» та вирішив стягнути з відповідача 572 млн гривень заборгованості за газ, повідомляє «Перший Діловий».

Йдеться про борг, який утворився за договором щодо постачання природного газу «Нафтогазом» для «Східенерго». В свою чергу у ДТЕК просили не задовольняти позов «Нафтогазу» мотивуючи це тим, що укладення спірного договору з держкомпанією було вимушеним рішенням. Адже у 2019 році Росія заблокувала поставки вугілля на Луганську ТЕС, необхідного для виробництва електроенергії, і тій загрожувала зупинка роботи.

Водночас суд вирішив, що чинне законодавство не зобов`язувало «ДТЕК Східенерго» укладати договір про постачання газу виключно з «Нафтогазом». Навпаки він міг укласти угоду з будь-яким постачальником.

Нагадаємо, на початку листопада суд задовольнив ще один позов «Нафтогазу» до «ДТЕК Східенерго». і стягнув з з відповідача майже 150 мільйонів заборгованості за газ, який був поставлений у вересні 2019 року.

Також ми писали про те, що Нафтогаз може віддати Укранафті від 700 млн до 9 млрд кубометрів газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу