«Нафтогаз» відмовився від корекції обсягів газу споживачам за пільговою ціною

Поділитися:

«Нафтогаз» відмовляється коригувати обсяг постачання газу за пільговою ціною для теплопостачання. І це попри підписаний у вересні тристоронній меморандум між місцевою владою, «Нафтогазом» і урядом щодо незмінних цін на тепло протягом опалювального сезону.

Про таке заявила Асоціація міст України і звернулася до уряду з проханням втрутитися у ситуацію, повідомляє телеканал «Перший Діловий».

За угодою «Нафтогаз» має продавати певний обсяг палива теплопостачальним компаніям для населення за сталою ціною у сім гривень 42 копійки за кубометр. Проте, у асоціації кажуть – «Нафтогаз» самостійно визначив обсяги поставок такого пільгового газу. А в окремі періоди проходження опалювального періоду таких обсягів може просто не вистачити. Це пов’язано з тим що у багатьох населених пунктах тепло включили набагато раніше, ніж у попередні роки. У свою чергу НАК відмовився коригувати обсяги споживання газу.

Через це підприємства у жовтні були вимушені використовувати газ за ринковими цінами від 25-ти гривень за куб і більше. А це є порушенням меморандуму. Виходить, що теплопостачальні компанії не мають можливості відкоригувати ціни на комунальні послуги і несуть збитки. А джерел для їх відшкодування у місцевих органів немає.

Нагадаємо, що «Полтаваобленерго», яке належить Ігорю Коломойському та Костянтину Григоришину, оштрафувала Національна комісія яка регулює сфери енергетики та комунальних послуг.

Також ми повідомляли, що на українській біржі зростає ціна газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу