«Нафтогаз» пояснив умови поставки газу на новому ринку

Поділитися:

НАК «Нафтогаз України» презентував правила реалізації природного газу для доставки українцям після закінчення періоду дії спеціальних зобов’язань 1 серпня 2020 року.

Прес-центр підприємства повідомляє, що “Дивізіон” Нафтогаз України “буде продавати блакитне паливо для постачальників домогосподарств. Підприємство рекомендує скласти річну угоду на постачання продукту з щомісячною ціною, яку будуть обчислювати за формулою.

Розцінка буде розраховуватися за курсом світових газових центрів і умов виплат. Запропонована вартість за алгоритмом повністю відповідає показникам, які на ринку і не вносить спотворень. Крім того, в рамках угоди передбачені різні положення щодо розрахунків, тобто оплата в розмірі 100 відсотків, розстрочка платежу кожні 10 днів протягом періоду поставки, оплата до 25-го числа місяця, наступного за місяцем поставки.

Такий метод повністю відповідає європейському досвіду, коли на тривалі контракти і великі обсяги діє ціна за алгоритмом.

Не так давно ми писали, що НАК «Нафтогаз України» пропонує газотрейдерної компаніям сформувати необхідний ресурс природного газу для поставок населенню.

Також ми повідомляли, що вже цієї зими для українців можуть знизити вартість блакитного палива на 20-30 відсотків. НАК «Нафтогаз України» інформує, що світова ціна на газ завжди знижується в період низького попиту і підвищується напередодні опалювального сезону. Незважаючи на ситуацію з коронавірусів, цей рік – не виняток.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу