Набув чинності закон стосовно інвестнянь

Поділитися:

13 лютого в Україні набув чинності закон про інвестнянь, який добою раніше було опубліковано у «Голосі України». Зокрема, ним передбачене надання підтримки як вітчизняним, так і закордонним інвесторам, загальна сума інвестицій у яких складає від 20 млн євро. У переліку заходів підтримки є як прості заходи на кшталт податкових пільг, так і набагато складніші – права на землекористування, забезпечення об’єктами інфраструктури тощо.

Всі права інвестора мають закріплюватися через укладення договору між інвестором та урядом України. Також окреслені ті галузі, де буде надаватися послуга. Станом на зараз тривають перемовини стосовно створення установи, яка буде опікуватися інвестпроектами.

Раніше повідомлялося, що Держгеонадра розраховують на мільярдні інвестиції у видобуток копалин. Зокрема, розробили проект з інвестицій у ділянки з нікелем, ураном, кобальтом та іншими корисними копалинами. Робота велася спільно з Офісом по залученню і підтримці інвестицій UkraineInvest, очікування і прогнози на 2021 рік — близько 10 млрд доларів інвестицій.

Також ми писали й про те, що інвестиції в Україну опустилися до 20-річного мінімуму.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу