НАБУ буде розслідувати справу про продаж електроенергії «Енергоатомом»

Поділитися:

Справа на 200 мільйонів. Вищий антикорупційний суд зобов’язав НАБУ відкрити розслідування проти «Енергоатому». Його посадові особи начебто продавали електроенергію задешево. І цим нанесли мільйонні збитки держпідприємству. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового».

Нещодавно стало відомо, що «Енергоатом» продавав електроенергію олігархам за заниженою ціною. У листопаді цього року 168 тисяч мегават-годин нічної електроенергії на аукціоні придбали 8 компаній енергоринку. Серед них найбільші обсяги — у компаній, що належать українським олігархам, а саме Юнайтед Енерджі та Д.Трейдінг. Останні заплатили найнижчу ціну серед усіх учасників — 682 гривні за мегават-годину.

Як зазначають у ЗМІ, «Енергоатом» вів торги так, щоб трейдерам олігархів можна було продати великі залишки за низькими цінами. Додам, максимальна вартість продажу нічної електроенергії на ринку на добу наперед — майже 1230 гривень за мегават-годину.

Раніше повідомлялося, що «Енергоатом» скасує пільгові продажі електроенергії.

Також ми писали й про те, що «Енергоатом» просить уряд про антикризові заходи. Один з важливих пунктів програми – виплата всіх боргів, які виникли у компаній перед ДП НАЕК «Енергоатом», також профспілки закликають звести нанівець нарощування заборгованостей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу