На ринку нерухомості обвалу цін поки немає

Поділитися:

Аналітик SV Development Сергій Костецький заявив, що пандемія короновіруса досить м’яко вплинула на ринок первинної та вторинної нерухомості.

Відділи продажів на час карантину у всіх забудовників практично були закриті, пояснив експерт. Мінімальний рівень договорів купівлі-продажу вийшов з-за того, що українці зайняли очікувальну позицію і не охоче інвестували в ринок нерухомості. Агентства з продажу вторинної нерухомості зіткнулися з такою ж ситуацією.

“З березня і до кінця травня було повне затишшя на ринку і відсутність динаміки. Тоді неможливо було проводити операції, тому те, що пишуть про обвал цін – не відповідає реальній картині. Ринок був заморожений”, – заявив експерт.

Костецький упевнений, що люди не можуть проаналізувати рівень надійності вкладень в нерухомість. Все залежить від економічної ситуації в країні в майбутньому.

Нагадаємо, що з 23 травня в Україні почали діяти нові правки до Податкового кодексу. В результаті для громадян змінилася частина податків – такі вимоги Міжнародного валютного фонду.

Прості українці стурбовані підвищенням податків, згідно правок. Уже вступило в силу зміна, згідно з яким при продажу третьої квартири або машини податок за рік виросте з 5% до 18%. До цієї суми ще варто додати і 1,5% військового збору.

Раніше повідомлялося, що за підсумками перших трьох місяців 2020 року індекс ринку офісної нерухомості змістився до негативних значеннями і впав відразу на 8,88 пунктів. Поточна ціна офісної нерухомості утримується на рівні 278,6 пунктів, як свідчать дані українських експертів.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу