На Одещині з’явиться новий курорт

Поділитися:

Незабаром південь Одеської області зможе запропонувати туристам новий, сучасний курорт. Стало відомо, що на косі озера Сасик зведуть проект «Дунайя». Указ про створення туристичного об’єкта вже підписано головою області, а будівництво розпочнеться вже цього року.

Відповідно до інвестиційного проекту мережу готелів та казино протягнуть уздовж набережної на 10 кілометрів, а попередня сума вкладень становитиме від 2 до 3 мільярдів доларів.

«Дунайю» порівнюють із курортом у Затоці, проте масштаб та сучасність туристичного об’єкту не поступляться Єгипту та Туреччині.

В цей же час екологи та захисники дикої природи б’ють на сполох, оскільки розташування туристичного комплексу межує з двома великими природоохоронними зонами: НВП «Тузловські лимани» та Дунайський біосферний заповідник.

Правозахисники природи нарікають на те, що після реалізації проекту існують високі ризики заподіяння шкоди популяції і так уже вимираючим видам представників дикої природи.

З іншого боку, Одеська область з її потенціалом, нарешті зможе запропонувати іноземним туристам курорт за міжнародними показниками комфорту.

Нагадаємо, Україна потрапила до рейтингу найдешевших країн для гірськолижного відпочинку. Зокрема, країна зайняла другу позицію. На першому місці опинилася Угорщина, а на третьому – Болгарія.

Також ми повідомляли про те, що згідно з аналітичними прогнозами, світові ціни на проживання в готелях зростатимуть.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу