На одержувачів субсидій чекають тотальні перевірки

Поділитися:

Щодо перевірок, які чекають одержувачів субсидій в Україні, розповів радник міністра соціальної політики України Микола Шамбір. Додаткові перевірки почнуться найближчим часом і пов’язані вони з тим, що при виділенні субсидій були допущені порушення. Частина з них пов’язані з тим, що громадяни «забули» вказати наявність нерухомості, що здається в оренду, дорогих автомобілів тощо.

«Якщо людина приховала будь-які документи або подала неправильні документи, вона повинна буде повернути отриману субсидію. Подаючи декларацію, «забути» про свої доходи, це не дуже правомірна дія», — пояснив Шамбір.

Також частина порушень пов’язані з помилками, які роблять безпосередньо працівники органів соціального захисту. У разі виявлення такої помилки субсідіант не постраждає і повертати нічого державі не повинен буде. Також вже зараз відомо, то позбавляти субсидій через подібні дії працівників теж не будуть.

У Мінсоцполітики кажуть і про те, що до перевірок субсідіантів будуть активно залучатися працівники Державної податкової служби України.

Раніше повідомлялося про зменшення розмірів субсидій в Україні.

Також ми писали про те, що субсидії на зиму 2020-2021 отримають не всі. Будуть змінені правила, щоб недобросовісні громадяни не могли користуватися допомогою держави.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила