На нові дороги – нові податки

Поділитися:

Нові законопроекти № 3544 і № 3545 про введення плати за використання автомобільних доріг загального користування, ініційовані народними депутатами України, передбачають введення системи збору плати за проїзд по автодорогах для вантажного транспорту з дозволеною загальною масою 12 тонн і більше. Плата буде стягуватися за допомогою супутникових технологій (систем GNSS).

«Законопроекти, які впроваджують плату за використання автодоріг вантажним транспортом, повинні бути максимально збалансованими і враховувати інтереси бізнесу». Про це заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час круглого столу “Платні дороги для іноземних перевізників”, який пройшов 2 червня.

Залучені від збору кошти в подальшому будуть спрямовані на розвиток і утримання дорожнього господарства.

Нові побори вводяться для забезпечення фінансування дорожнього будівництва і ремонту доріг. Основна мережа автомобільних доріг була побудована до 2000 року, з огляду на норми навантаження 6-7 тонн на вісь. Сучасні ж нормативні розрахункові навантаження для автомобільних доріг становлять 11,5 тонни на вісь.

Схожі системи працюють в ЄС.

Законопроекти покликані знайти фінансування під рекордні плани з будівництва нових та ремонту існуючих автодоріг в Україні.

Як покращаться дороги ще не зрозуміло, але на собівартості товарів і послуг це точно позначиться.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу