На карантині українці відмовилися від грибів

Поділитися:

Перші місяці весни стали відмінним часом для продажу грибів. Православні в березні-квітні якраз дотримувалися Великого Посту. Але Пост закінчився, а карантин продовжили, тому фермери, які займаються вирощуванням грибів зазнали великих збитків.

Продажі свіжих грибів впали приблизно на 30-40%, а сушені стали купувати вдвічі рідше. Тепер знадобиться час, щоб відновити ринок лісових дарів. Через те, що багато покупців відмовилися від попередніх замовлень, фермерам довелося засушувати гриби. Адже за словами грибників, це досить динамічний процес, де потрібно швидко збувати продукцію, щоб не допустити її псування.

Раніше повідомлялося, що фермери прогнозують рекордний урожай кукурудзи. Саме за рахунок цієї культури очікуваний урожай зернових в цьому році складе 68 млн тонн.

Також нагадаємо, що фермерам хочуть надати доступ до дешевих кредитів. Комітет з питань аграрної політики хоче створити Фонд часткового гарантування кредитів. Відповідний закон комітет рекомендує прийняти в парламенті України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу