На карантині банки продовжують нарощувати портфель депозитів

Поділитися:

Карантин зменшив кредитний портфель банків, але не чинив ніякого впливу на прагнення громадян залишати депозити. До такого висновку прийшли в Національному банку України.

Регулятор заявляє, що в минулі кризи вкладники активно забирали депозити з банків, але цього разу став винятком. Коронакриза ніяк не завадить банкам нарощувати портфель депозитів від бізнесу і громадян.

Таким чином процентні і комісійні доходи зростуть і нівелюють втрати по відрахуванням в резерви і до кінця року сектор все ж залишиться прибутковим.

«У фокусі уваги Національного банку залишатиметься належна оцінка банками ризиків. Якість проведених банками реструктуризацій буде проаналізовано НБУ в наступному році в рамках відповідної програми», — йдеться в повідомленні Нацбанку.

Нагадаємо, за січень-березень 2020 року українські банки отримали прибуток у 25,2 мільярда гривень. Частка державних банків становить 77 відсотків. При цьому «Приватбанк» в першому кварталі отримав чистими 17,3 мільярда, тобто, частка прибутку цієї установи становить 70 відсотків.

Також місцеві українські бюджети розмістили на банківських депозитних рахунках близько 16,5 млн гривень. Про це повідомляє народний депутат України від партії «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу