МВФ проконтролює погашення боргів перед “зеленими” енергетиками

Поділитися:

Міжнародний валютний фонд контролюватиме виконання Україною зобов’язань щодо повного погашення боргів перед усіма інвесторами в енергетику з відновлюваних джерел, які вона взяла на себе в оновленому меморандумі. Про це свідчить звіт МВФ.

«Влада пропонує ліквідувати накопичення заборгованості перед виробниками електроенергії з відновлюваних джерел. Ці зобов’язання контролюватимуться завдяки новому кількісному критерію ефективності», – сказано в документі.

При цьому ЗМІ вважають, що контроль за цим процесом візьме він МВФ.

«Прострочений борг перед ВДЕ за 2020 рік станом на початок листопада 2021 року становив близько 25 млрд грн, а за підсумком 2021 року очікується, що борг складе додатково ще 5 млрд грн, зазначено у звіті. Цей борг має бути в повному обсязі погашено перед усіма без винятку інвесторами до кінця 2021 року за рахунок залучених $825 млн коштів цільових “зелених” єврооблігацій. Виникнення боргу в майбутньому має бути запобігти за рахунок зростання тарифу на передачу електрики магістральним електромережам», – зазначають ЗМІ.

Нагадаємо, що в 2020 році через пандемію Covid-19 і глибоку рецесію рівень світового глобального боргу виріс на 218% – до 256% від світового ВВП, що склало 226 трлн доларів. Про це повідомляє Міжнародний валютний фонд (МВФ).

Зокрема, як мовиться в повідомленні Міжнародного валютного фонду, на борги за державними позиками припало трохи більше половини приросту, і вони збільшилися до 99% ВВП.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу