МВФ попередив про труднощі при відновленні економіки

Поділитися:

Міжнародний валютний фонд попередив політиків усього світу про те, що настав час, коли слід діяти більш рішуче і спрямувати зусилля на відновлення економіки, створити стабільність на фінансових ринках.

Практично 20 місяців пандемії стали причиною для безлічі країн задуматися над відмовою від надзвичайних економічних стимулів, що може спричинити наслідки. Таким чином країни ризикують вивести з ладу світові ринки.

МВФ у своїй заяві закликає політиків забезпечити безперервне економічне зростання, стабілізуючи ситуацію в світі. До речі, звіт валютного фонду ООН вийшов після того, як ринки занепокоїлися ймовірним дефолтом одного з найбільшого у всьому світі гіганта по нерухомості Evergrande. До того ж різко підвищилися ціни на енергоносії.

Світову економіку можливо відновити в разі, якщо будуть вжиті заходи, а саме: «чітка комунікація та негайні дії». Тільки так можна досягти відсутності інфляції та підвищення волатильності.

У звіті також йдеться про те, що директивні органи в терміновому порядку повинні взятися за контроль вразливостей для їх усунення. В іншому випадку, вони можуть перерости в глобальні структурні проблеми.

Крім того, в Міжнародному валютному фонді повідомили про ризики, пов’язані з криптовалютою, оскільки саме за допомогою цифрової валюти можна обійти контроль капіталу.

«Надійна нормативно-правова база для кріптоактивів та децентралізованих фінансових ринків в цілому повинна бути пріоритетом у глобальному політичному порядку денному» – йдеться в заяві.

Раніше ми розповідали про те, що в МВФ підрахували майбутні збитки від глобальної пандемії, спрогнозувавши ймовірність скорочення світового валового внутрішнього продукту на 5,3 трильйона доларів.

Також ми писали про погіршення прогнозу МВФ щодо ВВП України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу