У МВФ підрахували майбутні збитки від коронавірусу

Поділитися:

Міжнародний валютний фонд прогнозує, що у наступні п’ять років коронавірусна пандемія може скоротити світовий валовий внутрішній продукт ще на 5,3 трильйони доларів порівняно з поточним прогнозом.

Як заявляють економісти МВФ, події ясно показали, що це загальна проблема, і пандемія ніде не скінчиться, доки не скінчиться усюди.

Зважаючи на це, у Фонді закликають світову спільноту активізуватися у забезпеченні рівного доступу до вакцин проти Covid-19 для кожної держави та покращення економічних перспектив.

За інформацією МВФ, в державах з низьким рівнем доходу вакциновано лише близько 5% населення, тоді як у найбільш багатих – близько 58%. У Фонді прогнозують, що для держав з ринковою економікою на стадії формування – вакцини стануть більш доступні у 2022 році, тоді як для деяких найбідніших держав – у 2023-му.

Раніше ми повідомляли, що у Міністерстві охорони здоров’я повідомляють про переведення Херсонської області у «червону» зону епідемічної небезпеки з 15 жовтня. Разом з цим, на межі «помаранчевої» і «червоної» зони – Житомирська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька та Харківська області.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз відновлення української економіки, після кризи 2020 року. Про це йдеться в доповіді МВФ World Economic Outlook.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ