МВФ побачив швидке відновлення світової економіки

Поділитися:

Світова економіка, що переживає важку кризу в період епідемії коронавірусу, відновлюється швидше, ніж очікувалося. Про це заявив перший заступник глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Джеффрі Окамото.

У звіті чиновника відзначається, що світова економіка демонструє більш швидке відновлення темпів зростання, ніж очікувалося раніше, проте істотні ризики все ще залишаються, в їх числі нові штами коронавірусу.

“У січні ми прогнозували зростання світової економіки в 2021 році на рівні 5,5%. Однак з’являються перспективи більш швидкого відновлення завдяки додатковому бюджетного стимулювання, особливо в США, і перспективам більш масштабної вакцинації”, – зазначив чиновник.

Однак відновлення світової економіки було неповним і нерівномірним. Воно неповне в зв’язку з тим, що, попри більш швидке, ніж очікувалося, відновлення в другій половині 2020 року, ВВП залишається набагато нижче докризових показників в більшості країн

Слід зазначити, що Китай “значною мірою вже завершив своє відновлення, повернувшись до докризових рівнів зростання, випереджаючи всі великі економіки”.

Нагадаємо, що українська економіка не отримує кредитів: обсяг кредитів, виданих комерційними банками корпоративного сектору і фізичним особам скоротився на 0,2%. Про це свідчать дані національного регулятора України (НБУ).

Раніше повідомлялося, що українській владі зараз невигідно співпрацювати з МВФ, тому траншей протягом цього року не буде. Про це заявили аналітики міжнародного інвестиційного банку Goldman Sachs.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу