“Мотор Січ» в поганому стані – борги та звільнення

Поділитися:

Служба Національної Безпеки України взяла під арешт акції одного з найбільших виробників авіаційних двигунів в Європі – компанії “Мотор Січ“. Нещодавно в стінах столичного Шевченківського суду підприємство намагалося відстояти своє право і зняти арешт, а українські експерти одноголосно коментують, що така історія не дуже позитивно показує саму Україну на міжнародному ринку.

Зокрема, фахівці негативно коментують сам судовий процес над компанією, який нібито проходить не дуже прозоро.

“Це типова така історія України та того, як тут працюють так звані державні органи. І, зокрема, силові органи, і правоохоронні, і судова влада“, – говорять аналітики.

Водночас сама компанія намагається відстояти свої інтереси щодо продажу половини акцій своїм партнерам з Китаю, аргументуючи це тим, що саме підприємство перебувало на межі кризи.

Повідомляється, що до війни справи у “Мотор Січ” йшли добре, однак з настанням 2014 року і припиненням співпраці з Росією – положення підприємства погіршився і компанія пішла на таке партнерство, адже її заборгованість перед співробітниками дійшла вже до кількох мільярдів.

В СБУ ж це розцінюють, як державну зраду і диверсію. Зважаючи на це орган наклав арешт на акції компанії, який остання намагається активно оскаржити в суді.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 6 серпня, Генеральна прокуратура України заарештувала акції та активи компанії «Мотор-Січ», звинувативши підприємство в здійсненні державної зради.

Антимонопольний комітет України збирається організувати перевірку щодо продажу українського підприємства, яке займається ремонтом авіаційного транспорту – «Мотор Січ» на предмет відповідності правилам конкурентного законодавства при здійсненні угоди.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу