Morgan Stanley рекомендує купувати українські ВВП-варанти

Поділитися:

Аналітики Morgan Stanley рекомендують купувати ВВП-варанти України. В першу чергу – через нещодавнє падіння вартості, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Фахівці пояснюють – справедлива вартість цінних паперів – істотно вища. І сягає 145 відсотків при 102 ринкових. Тож, за прогнозами Morgan Stanley, другий квартал цього року принесе першу виплату за цими паперами і може показати двозначні темпи зростання економіки.

При цьому, привабливішими в останні тижні стали українські єврооблігації. Хоча геополітична невизначеність поки не дозволяє зайняти чітку позицію, теоретично котирування можуть зрости вдвічі.

Минулого тижня у кредитній стратегії по Україні Morgan Stanley, пояснюючи свою обережну позицію по єврооблігаціях країни, вказував на повільне просування реформ і затримку з траншем МВФ. А також – зростання захворюваності на COVID-19 і в цілому на ризики по ринках, що розвиваються.

Нагадаємо, Міністерство фінансів планує 31 травня поточного року здійснити першу виплату за ВВП-варрантами. Зазначається, що, оскільки Держслужба статистики підтвердила зростання на рівні 3,2 відсотка реального ВВП у 2019 році, то власники українських варрантів мають одержати 38 мільйонів доларів наприкінці травня.

Також ми писали, що, згідно з даними, опублікованими Рахунковою палатою, державний бюджет через неякісне прогнозування недоотримав 2,6 млрд грн орендної плати за користування державним майном у період 2017-2020 років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу