Місія МВФ закінчила роботу в Україні – підсумки

Поділитися:

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершила свою роботу на полях України. Делегація приїхала на територію країни в грудні та січні в рамках завершення перегляду співпраці з організацією. Про це говориться в підсумковому релізі з боку МВФ.

Нагадаємо, що представники місії приїжджали в Україну в періоди з 21 по 23 грудня і з 11 січня по 12 лютого.

В рамках діалогу з українською владою фахівці МВФ обговорювали процес впровадження реформ для подальшої співпраці з відомством.

Зокрема, серед головних тем сторони обговорювали антикорупційні реформи у сфері енергетики, посилення управління Національним банком і створення банківського нагляду.

На цей час в МВФ заявили, що подальша дискусія з цих питань продовжиться, оскільки країна все ще не досягла потрібного прогресу для першого перегляду програми.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд опублікував повну версію Листа про наміри та Меморандуму про економічну та фінансову політику в рамках програми «Stand-by», частиною якої з недавніх пір стала Україна.

У положеннях підтверджується, що країна отримає від МВФ кредит розміром в 5 млрд доларів з 18-місячним терміном виплати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу