Мінцифри створить регламент для криптовалюти

Поділитися:

Міністерство цифрової трансформації спільно з іншими відомствами та представниками бізнесу розробило стратегію щодо розвитку в Україні ринку віртуальних активів, яка діятиме до 2024 року.

Зокрема, стратегія передбачає розробку термінології і підзаконних актів, просування токенізації реальних активів, а також появу освітніх матеріалів як на базовому, так і на вищому та галузевому рівнях. Окрім того, стратегія передбачає, що буде
запущено пілотний шлюз «фіат-крипту» і можливість купівлі хліба за токени, появу «пісочниці» для проєктів екосистеми електронних активів.

За планами, прописаними у стратегії, наша країна до травня 2024-го повинна увійти у десятку країн з інтеграції криптовалюти. Зокрема, до цього часу 47% громадян України користуватимуться цифровою валютою, 10% бізнесу токенізують активи чи використовуватимуть у своїй діяльності.

Як очікується, в Україні до кінця року ухвалять закон щодо віртуальних активів, а також норм їх оподаткування. Хочуть запровадити політику щодо боротьби з відмиванням грошей для біткоін-бірж та обмінників.

Нагадаємо, у Міністерстві цифрової трансформації створили робочу групу, яка займатиметься реформою галузі ІТ в освіті. Таку інформацію оприлюднили у пресслужбі відомства, спираючись на слова міністра цифрової трансформації.

Раніше ми повідомляли, що Мінцифри розповіли, що планують прискорити розвиток хмарних технологій, цифрової трансформації і впровадження інновацій. Зазначається, що 15 липня у Лондоні було підписано меморандум про співпрацю із компанією Amazon.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу