Міноборони заморозило закупівлі для армії

Поділитися:

Згідно з даними з майданчиків, де були виставлені тендери, Департамент військових закупівель МОУ блокує закупівлі, які призначаються для ЗСУ. Так відбувається вже вісім місяців. Інформація доступна у відкритих джерелах, зокрема, на prozzorro.gov.ua і деяких інших майданчиках, які є авторизованими державою для подібних тендерів.

Так, за час з квітня поточного року були скасовані тендери на черевики для ЗСУ (згідно з інформацією, їх повинні були закупити 120 тис. пар), одяг (футболки та сорочки, всього збиралися купити 180 тис. виробів). Також з незрозумілих причин було скасовано важливий тендер на шоломи й бронежилети — спочатку необхідно було купити по 20 тисяч кожного найменування.

До того ж до вищепереліченого був скасований тендер на ПММ. Зокрема, залишилося не купленим паливо та інші ПММ для важкої бронетехніки.

Раніше повідомлялося, що ВСУ до кінця року закупить ракетні комплекси. Щоб придбати нове ракетне обладнання, в Міноборони збираються перерозподілити кошти в рамках державного оборонного замовлення. Відомо, що спочатку на 2020 рік кошти на закупівлю комплексу «Нептун» передбачені не були.

Також ми писали й про те, що ВСУ купує 80 подарункових ручок за 300 тис. гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу