ВСУ купує 80 подарункових ручок за 300 тис гривень

Поділитися:

За інформацією в системі Прозоро, фінансове управління Генерального штабу Збройних сил України за результатами тендеру уклало угоду з компанією “Май час” на придбання іменних ручок на 308,24 тисячі гривень.

Відомо, що на таку суму планують купити 80 ручок. 62 з них фірми Parker, а 18 – Waterman. Так, 50 ручок із загальної кількості планується прикрасити гравіюванням з написом “Від Головнокомандувача Збройних Сил України”. На 8 ручках буде написано “Від Начальника Генштабу”, а на 10 буде зображений тризуб.

Слід зазначити, що 10 ручок із загальної кількості коштують дорожче інших. Так, модель Parker Sonnet 17 Matte Black Lacquer GT FP F 84811 оснащена латунним корпусом і позолоченої кліпсою. Ця модель також має золоте перо і стоїть 8760 гривень за 1 штуку.

При цьому 20 ручок Waterman Perspective Black GT з корпусом з лакованої латуні і позолоченими деталями, в тому числі кліпсою закуплять по 6870 грн / од. Десять належать до типу ролер, а решта – з пером. На ринку за такі моделі просять в середньому 5100 грн і 5748 грн відповідно.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України отримало від Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені O.O. Морозова чотири новеньких бронетранспортера серії БТР-4Е. Про це повідомив директор підприємства для ЗМІ.

Цікаво, що саме бюро є безпосередньою частиною державної компанії «Укроборонпром». Нещодавно підприємство уклало угоду з українським урядом, в рамках якої мало поставити для Міноборони 45 військових машин.

Раніше повідомлялося, що в Сполучених Штатах Америки готові відправити Україні протитанкові комплекси Javelin в рамках взаємного співробітництва між країнами і підтримки Збройних сил держави в умовах війни. Про це повідомляє Транспортне командування США на сторінці відомства в Twitter.

За даними командування, мова йде про новеньких ракетах для протитанкових комплексів Javelin, які широко використовуються на полях США.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу