Мінінфраструктури серйозно взялося за таксі

Поділитися:

Міністерство інфраструктури заявило, що законодавча база, яка регламентує комерційні перевезення пасажирів на легкових автомобілях і таксі не змінювалася вже 15 років, а значить не може відповідати новим стандартам ведення цього бізнесу з урахуванням розвитку технологій.

Тому був оприлюднений і винесений на обговорення законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання діяльності з надання послуг з внутрішніх перевезень пасажирів на таксі та легковими автомобілями на замовлення».

Тезово про основні пункти законопроекту:
— необхідно ввести правила роботи на існуючому ринку, головним завданням яких буде забезпечення безпеки пасажирів і відповідальність перевізників перед ними;
— створити систему патентування, згідно з якою місцеві бюджети отримуватимуть податки за видачу патентів на ведення такої діяльності. Патенти будуть видаватися різних рівнів на термін один рік або один місяць.
— створити умови для конкуренції на чесних умовах, а також створити модель легальної діяльності по перевезенню пасажирів на таксі та легковими автомобілями.

Зауваження по проекту приймаються протягом одного місяця. Також він повинен бути узгоджений з Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського хозяства, Міністерством фінансів України, Державною службою України з безпеки на транспорті, Державної регуляторної службою України, Міністерством цифровий трансформації України і проведення правової експертизи та Міністерством юстиції України.

Нагадаємо, ринок таксі в Україні вимагає реформування. Це розуміють і самі таксисти і уряд. Спроби ліцензування призвело лише до збільшення корупції в галузі. Отримувати ліцензію дорого і довго, тому більшість таксистів працює без ліцензій. На ринку таксі сьогодні 250-300 тисяч чоловік займаються перевезенням як таксисти-професіонали.

Також Національний банк України простежив статистику коливання цін і тарифоутворення послуг на таксі, які підвищили свою цінову планку, незважаючи на зниження вартості палива. Про це йдеться у відповідному звіті з боку НБУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу