Мінфін ввів нові правила транзитних операцій

Поділитися:

У прес-службі Міністерства фінансів повідомили, що у відомстві видали наказ, який спростить здійснення транзитних операцій з використанням фінансових гарантій для бізнесу. Так, новий документ зареєстрований Міністерством юстиції 17 травня.

Відомо, що наказ №200 «Про деякі питання забезпечення сплати митного боргу в режимі спільного транзиту» був підписаний 6 квітня 2021 року. Проект наказу був розроблений Мінфіном спільно з митною службою при підтримці Офісу підтримки реформ при Мінфіні та Програми EU4PFM.

Так, завдяки новому документу стверджується порядок забезпечення сплати митного боргу в режимі спільного транзиту із застосуванням електронної системи управління гарантіями, яка є складовою національної електронної транзитної системи (аналог NCTS).

Затверджений порядок визначає:

  • прийняття фінансових гарантій, їх реєстрацію та облік,
  • скасування реєстрації,
  • відгук і вивільнення фінансових гарантій,
  • облік резервування і вивільнення базової суми загальної фінансової гарантії або звільнення від гарантії, що здійснюється із застосуванням електронної системи управління гарантіями.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів виділить понад 461 мільйона гривень на проведення зовнішнього незалежного оцінювання. За інформацією прес-служби відомства, 232 млн гривень підуть на заробітні плати фахівців з організації та проведення ЗНО, 209 мільйонів дадуть Українському центру оцінювання якості освіти та регіональним підрозділам центру, 20 мільйонів витратять на закупівлю захисних і дезінфікуючих засобів.

Раніше повідомлялося, що в січні-березні бізнес-омбудсмен отримав від підприємців 425 скарг на порушення держорганів. У той же час, це на 6% менше у порівнянні з четвертим кварталом минулого року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу