Мінфін продовжує позичати на внутрішньому ринку

Поділитися:

Державний бюджет отримав 6,962 мільярда гривень завдяки розміщенню облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) під час чергового аукціону. Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Зазначається, що цього разу відомство запропонувало інвесторам п’ять випусків державних цінних паперів у гривні з терміном один рік, півтора роки, два роки, три та шість років.

Дохідність однорічних облігацій становила 11,5%. Ставка півторарічних – 11,5%, дворічних – майже 12,4%, трирічних – 12,5%, шестирічних – 13%.

У Мінфіні розповіли, що найбільшим попитом користувалися шестирічні папери, їх розміщення поповнило держбюджет на 2,5 мільярда гривень.

Раніше ми повідомляли, що за інформацією Національного банку, з початку вересня поточного року портфель облігацій внутрішніх державних позик іноземних інвесторів скоротився на 3,4 мільярда гривень. За цей час обсяг вкладень у держпапери зменшився на 3,5%, до 94,2 мільярда гривень.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів готове випустити облігації з прив’язкою їх прибутковості до інфляції, якщо попит на такі облігації буде на достатньому рівні. Про це повідомляє урядовий уповноважений з питань управління боргу в рамках сьомого Українського фінансового форуму.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу