Міненерго створить базу споживачів електрики

Поділитися:

Міністерство енергетики виступає за появу в Україні цифрової бази споживачів комунальних послуг. Як заявив виконувач обов’язків очільника цього відомства Юрій Вітренко, держава має захищати громадян, особливо вразливих споживачів. Він зазначив, що проблемним виявився цей опалювальний сезон. Цифрова система стане одним із ключових елементів стабільного розвитку енергосектора, наголосив Вітренко.

Система міститиме повну інформацію про українських споживачів житлово-комунальних послуг, зокрема, про тарифи, за якими платять, обсяг субсидій. Завдяки цим даним держава буде здатна захистити користувачів послуг в умовах зростання тарифів чи об’ємів споживання.

Система матиме сервіси щодо відстеження витрат на комунальні послуги, аналізу та для зміни постачальника послуг. Аналіз дозволить заздалегідь визначити вразливих користувачів та в разі непередбачених обставин чи проблем – запропонувати разову допомогу.

Раніше повідомлялося, що Нацкомісія з держрегулювання у сфері енергетики зобов’язала газопостачальні компанії оприлюднити річну вартість газу.

Також ми писали, що в Кабміні розповіли, як зміниться вартість природного газу після опалювального сезону.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу