Мінекономіки заявило про рекордний доларовий ВВП

Поділитися:

У Міністерстві економіки заявляють, що Україна завершує поточний рік із найвищим доларовим валовим внутрішнім продуктом за всю історію – близько 195 мільярдів. У наступному році відомство планує вийти на високі темпи зростання ВВП завдяки запуску низки програм.

За словами міністра економіки Юлії Свириденко, йдеться про такі програми як масштабна термомодернізація житлового фонду, комплексне відновлення систем зрошення у південних областях, доступне іпотечне кредитування та фінансування експортерів.

Свириденко розповіла, що вона провела онлайн зустріч спільно з главою Міністерства оборони Олексієм Резніковим та главою Міністерства закордонних справ Дмитром Кулебою, а також представниками найбільших міжнародних інвесткомпаній і фондів, які інвестують кошти в країну.

Міністр економіки зазначила, що інвесторів поінформовано про поступове зростання макроекономічних показників і прогнози на наступний рік.

Раніше ми повідомляли про ймовірне зниження ВВП України на 0,5%, головною причиною чого названа критична ситуація із захворюваністю на коронавірус.

Також ми писали, що завдяки значному врожаю у 2021 році ВВП може зрости на 0,8%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу