Мінекономіки затвердило перелік сільгосптехніки, покупку якої частково компенсує бюджет

Поділитися:

Міністерство економіки України затвердило перелік сільгосптехніки, вартість якої відшкодовується державою. Компенсація буде здійснюватись в рамках бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямком «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки і обладнання вітчизняного виробництва», повідомляють в Мінекономіки.

Зазначається, що до оновленого переліку включено 203 підприємства, номенклатура їх продукції збільшилася більш ніж на 2000 одиниць с/г техніки — до 16 802 найменувань.

«Ми продовжуємо розширювати інструменти підтримки національного виробника, доповнивши перелік сільгосптехніки, яка підлягає компенсації, новими заводами-виробниками. Це хороший стимул для виробників — реалізувати свою продукцію і збільшити доходи, а фермерам — оновити свій парк сільгосптехніки, адже держава відшкодовує 25% її вартості», — зазначив перший віце-прем’єр-міністр України, міністр економіки України.

Зокрема, оновлений перелік включає трактори, самохідні та причіпні оприскувачі, комбайн самохідний, спеціальні автомобілі сільськогосподарського призначення (зерновози), посівні комплекси, агрегати і аплікатори для внесення рідких мінеральних добрив, жатки для збирання соняшника, кукурудзи та інших зернових культур, ріпакові столи, зерноочисні сепаратори, технологічне обладнання для комбікормових заводів і елеваторних комплексів, обладнання для систем крапельного зрошення, зерносушарки, вагове обладнання для зважування сільгосппродукції, напівпричепи, грунтообробна техніка, обладнання для утримання великої рогатої худоби та свиней і інше.

За 2021 рік на відповідну бюджетну програму планується виділити 1 млрд грн.

Нагадаємо, раніше Кабмін вжив ряд кроків для державної підтримки сільгоспвиробників.

Також стало відомо, які кредити на землю будуть доступні фермерам і аграріям.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу