Мінекономіки виділить компенсацію постраждалим від посухи фермерствам

Поділитися:

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України анонсували надання грошової компенсації українським аграріям, фермерство яких постраждало від сильної посухи. За кожен гектар уряд заплатить від 4,5-5 тисяч гривень, повідомляє заступник міністра Тарас Висоцький в рамках онлайн-конференції Міністерства.

За словами чиновника, допомога буде надаватися не в кредит, а безкоштовно. За попередніми даними, найбільше грошей Кабмін виділить на потреби Одеської області.

Ми бачимо необхідність виділення безповоротної разової допомоги, наші розрахунки показують, що це повинно бути близько 4,5-5 тис. грн на один гектар. І хоч не буде прив’язки до регіону, але ми розуміємо, що 70-75%, а то і 85%, піде в Одеську область“, – сказав він.

Як вказали в Мінекономіки, для отримання відповідної компенсації аграрії повинні будуть підтвердити наявність свого статусу “сільгосптоваровиробника”. Також до уваги братиметься довідки про точну кількість постраждалих від посухи гектарів. Документ оформляється з боку “Укргідрометцентру”.

Важливо сказати, що раніше аналітики пророкували різке зниження врожаю зернових в Одеській області. Кількість посіву має знизитися майже в половину – на 50%, що в кількісному значенні дорівнює 1,2 млн тонн.

Як повідомлялося раніше, в Сполучених Штатах Америки прогнозують, що ціна на нафту на торгах знову можуть впасти нижче нуля. Американська комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами в зв’язку з чим рекомендує брокерам і бірж підготуватися до повторного падіння цін.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу