Мінекономіки не буде збільшувати податки для бізнесу

Поділитися:

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства заговорили про податки для бізнесу. Як повідомили у відомстві, для підприємців поки не планується збільшувати податкові внески, навпаки, міністерство працює над тим, що б податків в казну бізнесмени платили менше.

“Податки збільшувати ніякі ніхто не планує, і ми не будемо збільшувати, це теж наша позиція, Міністерства економіки в першу чергу. Ми можемо рухатися тільки в напрямку перегляду і оптимізації якихось речей, щоб бізнесу було легше і податків було менше “, – говорять в Мінекономіки.

Нагадаємо, що новий законопроект зареєстрований у Верховній Раді. Згідно з проектом закону, пропонується змінити податкову політику в IT-галузі. Так, народні депутати пропонують з 1 січня 2021 року по 31 грудня 2030 року встановити для IT-компаній нові податки.

Тепер IT-шнікам доведеться віддавати державі податкове навантаження на зарплати найманих працівників на рівні 10%. При цьому, 5% податку на доходи фізичних осіб + 5% єдиного соціального внеску. Раніше ж потрібно було платити 18% і 20% відповідно. Також планується звільнити від сплати військового збору.

Раніше повідомлялося, що новий наказ Держкомстату від 21.07.2020 р № 222 вводить нові правила звітності про заборгованість з оплати праці. Починаючи зі звіту за січень 2021 Держстат вимагатиме надання нової форми № 3-борг (місячна) «Звіт про заборгованість з оплати праці».

Ця форма статистичної звітності поширюється на юридичних осіб відповідно до затвердженої Методологією.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу