Мін’юст закликав банки підключатися до системи арешту рахунків

Поділитися:

Приєднатися до автоматизованої паспортної системи арешту рахунків нечесних клієнтів закликали українські банки в Міністерстві юстиції.

“Користуючись нагодою, хочу закликати всю банківську спільноту приєднуватися до нашої системи автоматизованого арешту рахунків. Ця система добровільна. Якщо банк приєднається до цієї системи, арешт рахунків в банку буде здійснюватися автоматично”, – повідомив глава відомства.

Відомо, що система дозволить здійснювати стягнення боргів набагато швидше і ефективніше, в тому числі і у боржників державного сектору.

“Для банків спочатку це як мінус, так як рахунки клієнтів будуть заарештовані миттєво, а гроші не зможуть витекти з рахунку. Але чим більше банків приєднається до системи … тоді ваші боржники, ті, хто повинен вам гроші, не зможуть їх заховати” , – пояснив міністр.

Слід зазначити, що Міністерство юстиції готове надати банкам всю технічну допомогу в процесі підключення.

До системи автоматизованого арешту рахунків вже приєдналися чотири банки, серед них ПриватБанк і monobank.

Нагадаємо, що днями у Верховній Раді з’явився законопроект, який в кілька етапів, а в підсумку в кілька разів зменшує комісію, яку беруть банківські установи за платежі і перерахування грошей платіжними картками.

Раніше повідомлялося, що на даний момент у Верховній Раді України зареєстровано два законопроекти, які дозволяють Державній податковій службі здійснювати контроль за банківськими рахунками українців. При цьому українські експерти кажуть про очевидні недоліки даних ініціатив, адже тоді податкову службу зловживати своїм становищем стане простіше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу