МХП почав скуповувати землі

Поділитися:

Оборудки на одній з найбільших агропромислових компаній України. Миронівський хлібопродукт, що належить агромагнату Юрію Косюку, – через своїх працівників хоче викуповувати сільгоспземлі у нинішніх власників і знову передавати їх в оренду холдингу. Про це дізналися журналісти-розслідувачі.

З’ясували, що в компанії розробили два варіанти реалізації схеми. Згідно з першим, купувати землю можуть усі охочі працівники комбінату, – незалежно від майнового стану, доходів чи посади.

Щоправда, вони можуть придбати не більше 20 гектарів в одні руки. І не більше 10 гектарів в одному населеному пункті. Першими на продаж виставлять землі, строк оренди яких холдингом завершується менш як через п’ять років. Інший сценарій схеми передбачає укладання договору оренди землі із Миронівським хлібопродуктом на десять років і більше відразу після її купівлі.

При цьому компанія матиме право на викуп сільгоспземель у разі їхнього подальшого продажу працівниками. Співробітникам, які погодяться купувати землю для МХП, обіцяють річний дохід у 7–11% від здачі землі в оренду своєму ж роботодавцю та безвитратне обслуговування активу. Експерти з’ясували, що нині уже 3% орендодавців готові продати землю, ще 25% чекають, коли ціна на пай буде вищою. Загалом же для викупу земель агрокомпанії потрібно близько 500 млн доларів.

Раніше податківцям не вдалося стягнути штраф з Миронівського заводу Юрія Косюка. Йдеться про 200 млн гривень.

Шостий апеляційний суд не підтримав претензії фіскальної служби за порушення під час слідства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу