Майно Дніпровського машзаводу продадуть в 20 разів дешевше запланованої ціни

Поділитися:

Майно Дніпровського машинобудівного заводу продали за 76 млн 800 тисяч гривень. Проте збиралися виручити за господарські будівлі заводу — 1 млрд 760 млн. Про це повідомляє «Перший Діловий».

Минулого тижня відбулися 4 повторних аукціони у рамках процедури санації підприємства. Переможцями стали компанія «Актив Ентерпрайз» і його засновник — «Дніпровський машинобудівний комплекс». Згідно з інформацією, 6 вересня має пройти ще один аукціон з продажу майна підприємства. Стартова ціна лоту — 200 млн гривень.

«Дніпровський машинобудівний завод» почав працювати ще у 50-х роках минулого століття. У радянські часи підприємство виробляло засоби військової радіолокації, холодильники «Дніпро» та побутові пристрої.

Нині АТ лише здає в оренду приміщення та обладнання, і займається розподілом електроенергії. Як наслідок продовжує накопичувати збитки. Наразі загальний борг підприємства перевищує 260 млн гривень. Податковий борг — 123 млн. Станом на сьогодні «Дніпровський машинобудівний завод» знаходиться у стані банкрутства.

Нагадаємо, глава Фонду держмайна України повідомив, що колишній завод «Більшовик» — нині ​​АТ «Перший київський машинобудівний завод» виставлять на аукціон з приватизації. Стартова ціна лоту 1,39 млрд грн.

Також повідомлялось, що Фонд державного майна України офіційно скасував аукціон з продажу АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу