Литва та Туреччина хочуть запустити залізничний коридор через Україну

Поділитися:

Литовська й Турецька залізниці мають намір укласти Угоду про співпрацю з перевезення автомобільних напівпричепів між двома країнами. Мета полягає в тому, щоб зв’язати Стамбул з українським Чорноморськом і далі з портом Клайпеди та Скандинавією.

Згідно з інформацією, представники Литовської залізниці кілька днів тому відвідали Туреччину та зустрілися з командою Турецької залізниці. Сторони обговорили можливість запуску нового короткого морського та залізничного сполучення, яке функціонуватиме як коридор між Чорним морем та Балтикою. Крім того, вони оглянули порт Хайдарпаша у Стамбулі, який, ймовірно, служитиме коридором з Туреччини до України.

Між Литвою та Україною вже є два залізничні вантажні сполучення, тому передумови для створення інтермодального сполучення, яке сполучає Туреччину з Литвою через Україну, вже є.

Зазначається, що Литва надалі планує розвивати наявні ресурси. При цьому вона має намір використовувати існуюче сполучення Viking Train і розширити його ще більше.

За словами керівника відділу міжнародних відносин Литовських залізниць, партнери хочуть розширити сервіс до порту Чорноморськ поряд із Одесою, який стане пунктом пропуску турецьких вантажів в Україну.

За оцінками, загалом цим маршрутом буде перевозитися близько 4500 напівпричепів на рік.

Раніше ми повідомляли, що в Україні виготовлятимуть реактивні безпілотники нового покоління — Anka на українсько-турецькому заводі, який будується під Києвом. Такі ударні безпілотники перевищують Bayraktar за всіма характеристиками.

Також ми писали про те, що Україна придбала у Туреччини військової продукції на 123 мільйони доларів. При цьому не вказано, за якими позиціями відбувалися відповідні закупівлі України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу