Лісникам зменшать податки

Поділитися:

Український парламент прийняв закон, який зменшить податкове навантаження на лісову галузь. Закон підписаний і вже вступає в силу.

Відтепер рентну плату платять лісокористувачі, які заготовляють деревину і не деревні ресурси лісу.

Про це у вівторок, 26 травня, на своїй сторінці в Facebook заявив голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький. Він нагадав, що до цього діяв досить складний механізм, який ускладнював її адміністрування. Зокрема, існуючий поділ лісів за розрядами базувався на відстані вивезення деревини з лісосік до найближчого пункту відвантаження деревини залізницею. Такий поділ був розроблений ще за часів Радянського Союзу, – пояснив Заблоцький, додавши, що в Україні ж зараз, за ​​європейською практикою, деревина перевозиться в основному автомобільним транспортом. А система поділу лісів за розрядами викликала ряд неузгодженостей і проблем як для лісокористувачів, так і для податкових органів.

Чиновник також зазначив, що прийняття однієї ставки рентної плати в розрізі лісових порід для більшості лісогосподарських підприємств зменшить податкове навантаження в частині сплати рентної плати, по області складе до 10%.

Нагадаємо, у Верховній Раді України заблокували підписання законопроекту №1149 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки в лісах). Про це свідчить інформація на сайті Верховної ради.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу