«Кузні на Рібальскому» суд знизив ставку по кредитах

Поділитися:

Скандальний завод Кузня на Рибальському, який неодноразово фігурував в корупційних скандалах – виграв судову справу. Служителі Феміди задовольнили його позов і знизили ставку за кредитом Укрексімбанку – з 18% до 10. Про це повідомляє “Перший Діловий”.

Йдеться про угоду, за якою держбанк у 2017 році надав заводу кредит на поставку продукції за державним обороним замовленням.

Ліміт кредитної лінії, яка відкривалася під держгарантії, – становив 529 мільйонів гривень, кінцевий термін погашення – кінець 2020 року, ставка – 18%. Однак згодом держпідприємство відмовилося виплачувати кредит за встановленою відсотковою ставкою і вимагало її знизити – посилаючись на постанову уряду щодо зміни умов залучення позик під держгарантії для виконання програм, пов’язаних з підвищенням обороноздатності і безпеки держави.

Однак Укрексімбанк відмовився знижувати ставки для заводу, пояснивши, що постанова уряду булла ухвалена вже після укладення кредитного договору. І подав апеляційну скаргу до суду. Однак Північний апеляційний госпсуд відмовився її задовольнити. Нагадаємо, до листопада 2018 року завод «Кузня на Рибальському» належав інвестфондам п’ятого президента України Петра Порошенка та фонду «ВІК» Ігоря Кононенка. Потім його викупила кіпрська компанія Ewins Limited бізнесмена Сергія Тігіпка.

Раніше ми повідомляли про те, що завод «Кузня на Рибальському» повинен виплатити 47,3 мільйона гривень штрафних санкцій через зрив державного контракту.

Також ми писали про те, що суд заарештував 94% акцій заводу «Кузні на Рибальскому».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу