Коронавірус вплинув на ринок праці

Поділитися:

Пандемія коронавірусу значною мірою вплинула на ділову активність ринку праці: поступово в країні стали збільшуватися замовлення для бізнесу, а також активно розвивається робота фрілансерів. Про це свідчать дані ринку.

Повідомляється, що ще до пандемії коронавірусу в країні активно існував так званий ринок фрілансерів.

Умовно, свою діяльність така категорія робочого населення стала розвивати ще з 2005 року і з кожним роком, кількість зацікавлених осіб, які готові працювати “на себе”, збільшувалася.

У пандемію коронавірусу ця тенденція загострилася. Якщо раніше на тій же платформі Freelancehunt офіційно було зареєстровано приблизно 230 замовників і 975 фрілансерів, то зараз ця кількість збільшилася в десятки разів.

За попередніми даними, нинішній ринок охоплює близько 230 тисяч клієнтів і 580 тисяч людей, які готові взятися за замовлення.

Повідомляється, що найбільше на тлі пандемії стала розвиватися сфера мобільних додатків і деякі такі фахівці отримують дохід навіть більше, ніж провідні IT-фахівці в аналогічних сферах діяльності.

Нагадаємо, що в 2019 році в Україні зросла кількість фрілансерів на 55 відсотків. Кількість замовників і сукупний бюджет проектів виріс на 35 відсотків.

Нещодавно стільниковий ритейлер Carphone Warehouse оцінив 30 міст за 10 критеріями, які важливі в роботі фрілансером.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу