Колишнього міністра фінансів позбавили місця в Нацдепозитарії

Поділитися:

Новий склад наглядової ради був обраний акціонерами ПАТ “Національний депозитарій України”. Відомо, що із займаної посади був звільнений глава наглядової ради, ексміністр фінансів і колишній секретар РНБО Олександр Данилюк.

Згідно з повідомленням на сайті відомства, 5 чиновників стали членами оновленого наглядової ради. При цьому посаду його голови все ще вакантна.

Так, яка володіє контрольним пакетом акцій Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) підтвердила повноваження в наглядовій раді члена НКЦПФР Ярослава Шляхова і партнера Cornerstone Financial Group Віталія Мілентьєва.

Від Національного банку у наглядову раду перепризначено заступника глави НБУ Юрія Гелетія і радника міністра фінансів (на громадських засадах) та члена наглядової ради Ferrexpo Віталія Лісовенка.

Міноритарні акціонери Нацдепозитарію до наглядової ради призначили президента Професійної асоціації учасників ринку капіталу і деривативів Олексія Кия.

Нагадаємо, що Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку виступила з ініціативою про заміну членів наглядової ради Національного депозитарію. Серед причин була вичленована головна: загальний розвал держорганів і компаній. Така тенденція в країні турбує нинішнього главу наглядової ради Олександра Данилюка.

Раніше повідомлялося, що 435 тисяч гривень за один місяць роботи в наглядовій раді «Нафтогазу». Таку заробітну плату за січень задекларувала член наглядової ради «Нафтогазу» Наталія Бойко.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу