Київ скаржиться на втручання Росії в сфері військової промисловості

Поділитися:

У компанії “Укрспецекспорт” заявили, що український ВПК втратив конкурентоспроможність і зіткнувся з активною конкуренцією з боку Росії.

«На жаль, Україна вже давно випала з першої десятки (світових експортерів зброї). На жаль, ми також випадаємо з другої десятки. Конкуренція на зовнішніх ринках стає все більше », – кажуть фахівці компанії.

Багато експертів вважають, що Росія «дуже активно» конкурує з Україною на її «базових ринках», в тому числі використовуючи дипломатичні канали. Так, головною причиною такої тенденції є втрата продукцією українського ВПК конкурентних переваг.

«Безумовно, українська продукція за останні 10-15 років багато в чому втратила конкурентоспроможність. Тому що конкуренти наші не мають таких проблем в економічній і політичній площині, як у України. У нас був розірваний багато операційних зв’язків », – пояснюють експерти” Укрспецекспорту “.

Нагадаємо, що 7 жовтня керівник державної компанії «Укрспецекспорт» зізнався журналістам, що Україна стрімко втрачає свої позиції в світі з продажу озброєнь іншим країнам.

За його словами, на сьогоднішній день Україна випала з другої десятки лідерів з торгівлі озброєнням в світі. Ніздря зазначив, що падіння попиту на українську зброю пов’язано з тим, що воно не здатне скласти необхідну конкуренцію продукції оборонної промисловості інших країн.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони України має намір придбати 12 комплексів турецьких безпілотників Bayraktar TB2 ( «Байрактар»). Відомо, що кожен з них складається з чотирьох безпілотників і базової станції. Про це заявили в компанії «Укрспецекспорт».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу